„Kebab domowy pyszny i zdrowy”
Dziś w Akademii Młodego Smakosza przygotowaliśmy „kebab domowy pyszny i zdrowy” oraz „naleśniki z konfiturą”
#LaboratoriaPrzyszłości
Od 12.30-16.30 kuchnia, która powstała w ramach projektu Laboratoria przyszłości i która cały czas jest doposażana dzięki pieniążkom od Rady Rodziców i Rad oddziałowych, tętniła życiem. Najpierw grupa moich Smakoszy z klasy 3a wraz z Gościem specjalnym, Panem Dyrektorem Jerzym Staroniem, wykonała pyszne kebaby, które oczywiście wspólnie skonsumowała przy stole, miło gawędząc. Następna grupa, świetlicowa, miała za zadanie wykonać naleśniki z konfiturą. Tym Smakoszom poszło również wspaniale. Jak sami stwierdzili, czuli się jak w programie Masterchef. Zajęcia udały się znakomicie. Wszyscy Smakosze w Mojej Akademii zadowoleni i najedzeni. A dobrym podsumowaniem jest fakt, że zapach z naszej kuchni rozchodził się po całej szkole i zwabił wielu zainteresowanych.
Bardzo dziękuję Radzie Rodziców, na czele z P. Teresą Jastrzębską i Radom Oddziałowym, za okazanie tak wielkiego wsparcia finansowego. Dziękuję za dobroć, serce i życzliwość. Pieniądze, które otrzymaliśmy od Państwa są przeznaczane na zakup przyborów kuchennych, których w każdej kuchni nie może zabraknąć.
Edyta Przymusiak