„Zapiekanka na bagietce” w Akademii Młodego Smakosza
#LaboratoriaPrzyszłości Gotowanie to wielka przyjemność. Angażuje intelekt (ćwiczy i relaksuje mózg), zapewnia ruch – przede wszystkim dłoni i palców, stymuluje zmysły. Gotowanie ma moc zmniejszania stresu i lęku. W ten wtorek odstresowywaliśmy się podczas przygotowywania zapiekanki na bagietce. Uczniowie kroili pieczarki, cebulę, szynkę, pomidorki, szczypior, ścierali na tarce żółty ser, smażyli na patelni. Następnie układali produkty, według uznania, na bagietce i zapiekali ją w piekarniku. Oczywiście posiłek spożywaliśmy na końcu przy wspólnym stole, miło gawędząc. Wszystko to mogliśmy zrobić w kuchni, która powstała w ramach projektu #LaboratoriaPrzyszłości. A dzięki pieniążkom od Rady Rodziców i Rad oddziałowych doposażamy cały czas nasze cudownie miejsce pracy. Tym razem zakupiliśmy 18-elementowy zestaw naczyń, 12 szklanek oraz 2 wagi. Dziękujemy!!!
Edyta Przymusiak